Tjuvholmen sjøbad, Oslo
Denne oppgaven gikk ut på å utvikle et konsept og design for et offentlig område under en pandemi. Hovedfokuset var å tenke nytt på hvordan funksjonaliteten til stedet fungerte og opplevdes, og skape en løsning som svarte på behovene til en spesifikk brukergruppe.
Prosjekttype: Gruppeeksamen
Sted: Tjuvholmen sjøbad, Oslo
Status: Innlevert vinteren 2020
Tjuvholmen sjøbad ligger ytterst på Tjuvholmen, rett ved Astrup Fearnley Museet. I tillegg til å være en badeplass, benyttes sjøbadet også som en sosial arena, utsiktspunkt og turdestinasjon.
Konsept
Solicitude er en interaktiv lysskulptur utformet for Tjuvholmen sjøbad, som skal være en arena for utveksling av tanker og følelser som lyses opp og vises frem for omverdenen. Prosjektet takler stigma rundt ensomhet og opererer som en samtalestarter. Den er både kunstnerisk og opplysende, men det er det interaktive aspektet som er hovedfunksjonen til installasjonen.
Interaksjoner skapes ved at man skanner QR-koder plassert på pidestaller på området med egen mobil. Deretter får man opp dagens spørsmål, som man kan skrive sitt svar på. Disse svarene blir vist for alle på skulpturen. Dette kan føre til at folk føler seg mindre ensomme da de ser at andre føler og tenker det samme. Konseptet åpner opp for å reise dit sammen med noen som en turdestinasjon og ta en prat med de som befinner seg der når smittevernregler tillater det, eller ta bilder.
Fysisk prototype
Modellen laget i leire viser hvordan skulpturen vil se ut.
Ved å lage en fysisk prototype fikk vi oppleve hvordan formen ville fungere og hvordan den ville oppleves. Gjennom denne testing ble det funnet at prototypen skapte den ønskede effekten: en følelse av omsorg gjennom to former som kommer sammen.
Gruppe:
Sindre Carolin Hansen, Peter Andreas Amundsen, Therese Arntzen Fredriksen,
Josefine Sterud Brubakken, Ina Christine Næss Lysholm og Tonje Hamre.